Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Embedded | 15 juni 2010

Prevas hjälper MSE Weibull med snabb produktutveckling

​Prevas har pĂ„ kort tid tagit fram ett nytt kretskort till MSE Weibull.
MSE Weibull Àr ett elektronikföretag som bland annat utvecklar och tillverkar simulatorer för trÀning och utbildning för den militÀra och civila marknaden. MSE Weibull har valt Prevas som partner för att utveckla ett elektronikkort samt mjukvara för en liten och strömsnÄl OLED-skÀrm.

- Lösningen togs fram pÄ mycket kort tid vilket gjorde det möjligt för oss att leverera vÄr produkt i tid. Detta Àr mycket viktigt för oss och under projektets gÄng visade Prevas att de kunde hÄlla en pressad tidplan trots de oförutsebara utmaningarna som alltid uppstÄr i ett produktutvecklingsprojekt av detta slag, sÀger Johan Schmitz marknadschef pÄ MSE Weibull.

OLED-skÀrmen anvÀnds idag i flera av MSE:s avancerade simulatorer och hÄller en upplösning om 1 280 x 1 024 pixlar pÄ ytan av endast 15 mm x 12 mm. I Prevas uppdrag ingick Àven att ta fram programvara för processorn och FPGA:n som sitter pÄ elektronikkortet.

- Tack vare ett mycket nÀra samarbete med MSE Weibull, dÀr flera noggrant övervÀgda konstruktionsbeslut togs i början av projektet, kunde vi leverera lösningen inom den korta tid som fanns till buds, sÀger Jonas Mann affÀrsomrÄdeschef Produktutveckling Sverige pÄ Prevas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2