Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 15 juni 2010

Europeiskt forskningsprojektet syftar till grönare elektronik

Parterna i det nya offentligt finansierade forskningprojektet har meddelat detaljerna i sitt multinationella program.
European Nanoelectronics Initiative Advisory Councils (Eniac) treÄrsprojekt END syftar till att öka konkurrenskraften för Europas utrustningsföretag för halvledar- och elektronikindustrin genom att utveckla nya produkter och teknik som Àr ledande inom energieffektivitet.

END-projektet kommer att strÀva efter att uppnÄ energieffektivitet genom ett innovativt helhetstÀnkande som under en gemensam konstruktionsplattform förenar utveckling av modellering, simulering, konstruktion och EDA-tekniker för en mÀngd olika enheter och system (digitala enheter, analoga/rf-enheter och diskreta komponenter). Projektet kommer ocksÄ att omfatta utformning och experiment med nya system för strömförsörjning, med sÀrskild betoning pÄ energihushÄllning.

Uppdraget möjliggör ett angreppssÀtt för energi-medveten konstruktion och erbjuder en omfattande uppsÀttning av lösningar som omfattar mÄnga olika aspekter av det komplexa problemet med redovisning av energiÄtgÄng vid utformningen av heterogena kretsar och system, bland annat de som kommer att finnas i elektronikprodukter i framtiden.

"Den ultimata mÄlet för END-projektet Àr att skapa innovativa energi-medvetna designlösningar och EDA-teknik i produktutveckling hos de industriella parterna i konsortiet", sÀger Salvatore Rinaudo, END:s projektkoordinator och FoU-chef pÄ STMicroelectronics . "Vi kommer att göra det möjligt att konstruktion och tillverkning av elektronikkretsar kan ske pÄ grundval av framtidens gröna informationssamhÀlle."

Projektet kommer att kosta cirka 12,6 miljoner euro, med finansieringen av bÄde Eniac JU (Joint Undertaking) och frÄn de offentliga myndigheterna i Belgien, Grekland, Italien och Slovakien. Eniac JU Àr ett företag i bÄde offentligt och privat regi med Europeiska Kommissionen, medlemsstaterna, associerade stater samt europeiska FoU-aktörer, skapat av bÄde privata och nationella investeringar.

Projektpartnerna Àr:
‱ STMicroelectronics srl, Italien (projektkoordinator)
‱ Centro Ricerche Fiat, Italien
‱ ETH Lab, Eurotech Group, Italien
‱ Numonyx Italien, Italien
‱ Consorzio Nazionale Interuniversitario per la Nanoelettronica, Italien
‱ Politecnico di Torino, Italien
‱ Alma Mater Studiorum - Università di Bologna, Italien
‱ Università degli Studi di Catania, Italien
‱ Università degli Studi di Salerno, Italien
‱ NXP Semiconductors, Tyskland
‱ Intracom S. A. Telecom Solutions, Grekland
‱ inAccess Networks, Grekland
‱ University of Patras, Grekland
‱ ON Semiconductor, Belgien
‱ ON Semiconductor, Slovakien
‱ Slovakiska Tekniska Universitet i Bratislava, Slovakien
‱ LEITAT Tekniska Center, Spanien
‱ Centre Suisse d'Electronique et de Microtechnique, Schweiz
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2