Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 16 juni 2010

Efore lider av brist på komponenter

Finland-baserade EMS-leverantören Efores resultat för november 2009 - april 2010 har pÄverkats negativt av komponentbrist, vilket försvagade resultatet med 0,8 miljoner euro under andra kvartalet.
NettoomsĂ€ttningen för EMS-leverantören för rapportperioden uppgick till 15,7 miljoner euro (motsvarande period Ă„ret innan var 20,5 miljoner euro). Ökningen jĂ€mfört med föregĂ„ende kvartal var 1,8 miljoner euro (12,7%). Företaget kostnader pĂ„verkades negativt av den dĂ„liga tillgĂ„ngen pĂ„ komponenter vilket minskade försĂ€ljningen.Resultatet av den löpande verksamheten uppgick till -0.9 miljoner euro (-0.8 miiljoner euro Äret innan). Efore uppger att de inte kan tillmötesgÄ efterfrÄgan pÄ kundernas förvÀntningar pÄ grund av den exceptionellt dÄliga tillgÄngen av komponenter och de förlÀngda leveranstiderna.

EMS-leverantören har ocksÄ öppnat ett nytt center för produktutveckling i Shenzhen i södra delen av Kina i maj 2010. För nÀrvarande sysselsÀtter enheten i Shenzhen cirka 15 produktutvecklare.Företaget uppskattar att sÄvÀl nettoomsÀttning som resultat av den löpande verksamheten för innevarande budgetÄr gradvis kommer att visa en förbÀttring jÀmfört med föregÄende rÀkenskapsÄr.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2