Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 17 juni 2010

Partnertech tillverkar Opcons Powerbox

Energi- och miljöteknikkoncernen Opcon har fÄtt en ersÀttningsorder pÄ Opcon Powerbox, som tillverkas av Partnertech, frÄn australiensiska Enerji.
Ordern Àr pÄ en 3:e generationens Opcon Powerbox och kommer i likhet med övriga fem anlÀggningar som Enerji bestÀllt att frÄn start byggas i enlighet med australiensisk standard.

Ordern ersÀtter den första generationens Opcon Powerbox som Enerji bestÀllt och Opcon levererat i enlighet med europeiska normer. Beslutet grundas pÄ fördelarna med att endast ha 3:e genererationens Opcon Powerbox samt kostnader för att fullt ut anpassa den första generationens Opcon Powerbox till australiensisk standard. Denna kommer istÀllet att övertas av Opcon för annan anvÀndning. OrdervÀrdet uppgÄr till ca 5 miljone SEK efter avdrag för den anlÀggning som Opcon övertar.

3:e generationens Opcon Powerbox Àr resultatet av ett omfattande industrialiseringsarbete som förbÀttrat produkten avsevÀrt. Opcon Powerbox kan idag producera mer Àn vad som initialt utlovats.

– Det hĂ€r Ă€r ett omfattande industrialiseringsarbete som bĂ„de fokuserats pĂ„ produkten och pĂ„ att skapa förutsĂ€ttningar för serieproduktion. Tillsammans med den produktionsstruktur vi skapar ihop med Partnertech sĂ„ kommer vi nu ocksĂ„ kunna leverera och successivt öka orderingĂ„ngen. Bara tidigare i Ă„r har vi tecknat fem avtal om leverans av Opcon Powerbox, sĂ€ger Rolf Hasselström, vd och koncernchef Opcon AB.

– Vi Ă€r ocksĂ„ positiva till vad vi ser som ett ökat fokus pĂ„ grundaffĂ€ren frĂ„n Enerjis nya styrelse. För att de fullt ut ska kunna fokusera pĂ„ en kommersiell anvĂ€ndning av de anlĂ€ggningar de köper sĂ„ har Opcon ocksĂ„ erbjudit Enerji att bistĂ„ vid referensbesök vid anlĂ€ggningar i Sverige, istĂ€llet för att initialt ha en egen referensanlĂ€ggning, sĂ€ger Rolf Hasselström, vd och koncernchef Opcon AB.

Opcon Powerbox Àr Opcons egenutvecklade produkt för produktion av ny CO2-fri el frÄn frÀmst spill- och restvÀrme redan frÄn 55 grader Celsius och Àr en del i Opcons satsning pÄ Waste to Value.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2