Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 18 juni 2010

Autoliv investerar i Indien

Autoliv öppnar en ny anlÀggning för teknikutveckling och produktion av sÀkerhetsprodukter i Indien.
BilsÀkerhetsföretaget Autoliv öppnande officiellt idag sin nya anlÀggning i Indien. Den nya anlÀggningen innefattar landets första teknikcenter för bilsÀkerhet samt en ny produktionsenhet för krockkuddar och sÀkerhetsbÀlten.

Indien tillhör vÀrldens snabbast vÀxande fordonsmarknader. Biltillverkningen i Indien förvÀntas nÄ 3,2 miljoner enheter Är 2010, en ökning pÄ 31% jÀmfört med 2009, vilket gör Indien till vÀrldens sjÀtte största biltillverkare.

Den nya fabriken, lokaliserad i Bangalore, kommer att understödja alla biltillverkare i Indien med testning och produktutveckling. Detta blir Autolivs nionde teknikcenter, det tredje med inriktning mot sÀkerhet för mindre bilar. AnlÀggningen innefattar Àven Autolivs andra krockkuddefabrik i landet. Under 2009 startade Autoliv, som första bolag i vÀrlden, krockkuddeproduktion i Indien.

“Vi Ă€r vĂ€ldigt stolta över vĂ„rt nya teknikcenter, det första i Indien. Den nya anlĂ€ggningen spelar en betydelsefull roll i vĂ„r globala anstrĂ€ngning att förbĂ€ttra sĂ€kerheten för mindre bilar. Under det att vi fortsĂ€tter att utveckla vĂ„r kapacitet i Indien, kommer vĂ„rt team hĂ€r fĂ„ alltmer betydelse i vĂ„r globala organisation” menar Suresh Nandagopal, vd för Autoliv India.

Autoliv har levererat sÀkerhetsprodukter till den indiska bilindustrin i 16 Är. Förutom den nya anlÀggningen i Bangalore, har Autoliv tre andra fabriker i Indien. Autolivs försÀljning i Indien förvÀntas öka med 36 % i Är och dÀrmed uppgÄ till över 100 miljoner USD. De största kunderna inkluderar Maruti-Suzuki, Mahindra, Tata, Toyota, Hyundai, Fiat, Ford, GM och Nissan.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2