Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 22 juni 2010

Lightlab och Teco Nanotech i avtal om testproduktion

Lightlab, som utvecklar en energisnÄl miljölampa utan kvicksilver och andra miljöfarliga Àmnen, har skrivit ett avtal om testproduktion med taiwanesiska Teco Nanotech.
Avtal gÀller testproduktion av en panellampa som kombinerar Lightlabs patenterade teknologier för zinkoxidbaserade katoder och för plana elektrodstrukturer med Teco Nanotechs produktionskunnande inom omrÄdet fÀltemissionsdisplayer.

Produkten har formen av en lysande skiva med en tjocklek som Àr mindre Àn en centimeter. Produktionstekniken bygger pÄ tillverkning av större enheter som sedan kan delas upp i mindre lampor av lÀmplig storlek.

Den första leveransen planeras till september 2010, som sedan ligger till grund för ytterligare produktionsoptimering och externa tester.

De plana lamporna erbjuder en mycket god belysningsgeometri och har en rad tillÀmpningar, till exempel inom allmÀnbelysning.

- Det Àr tillfredsstÀllande att vÄrt samarbete med Teco-gruppen nu utmynnat i ett konkret produktionsorienterat projekt sÀger Lightlabs vd Björn Varnestig i en kommentar. Detta Àr ocksÄ en mycket spÀnnande produktdesign med mÄnga möjligheter.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2