Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 30 juni 2010

Fouriertransform investerar i Alelion Batteries

Fouriertransform (FTAB) investerar 28 miljoner kronor genom en riktad nyemission i Alelion Batteries AB, som tillverkar energilagringssystem frÀmst till fordonsindustrin. Alelions system ingÄr idag bland annat i elbilen Fiat 500.
FTAB deltar i nyemissionen tillsammans med nÄgra av de befintliga Àgarna, bland annat Pegroco Invest. Efter emissionen blir FTAB den störste enskilde Àgaren.

­”Elbilen Ă€r en viktig del i en framtida mer miljöanpassad fordonsindustri och pĂ„ den vĂ€xande marknaden ökar efterfrĂ„gan pĂ„ effektivare energilagringssystem. Alelion Ă€r idag unikt positionerad som en komplett systemleverantör av energilagringssystem i Sverige med kompetens bĂ„de inom utvecklingen och tillverkningen av systemen. Mot denna bakgrund Ă€r vi övertygade om att Alelion kommer att stĂ€rka sin position i Norden och utöka sin verksamhet, sĂ€ger Per Nordberg, vd för Fouriertransform.

Alelion Batteries AB grundades 2006 och utvecklar, tillverkar och marknadsför kompletta energilagringssystem baserade frÀmst pÄ Li-jon-batterier. Bolaget bedriver sin verksamhet i Nödinge utanför Göteborg.

”Vi ger kunderna ett integrerat system som helt baseras pĂ„ de komponenter som önskas och som vi tar fram i nĂ€ra samarbete med kundens utvecklingsavdelning. För att kunna garantera toppkvalitĂ© hĂ„ller vi Ă€ven sjĂ€lva i tillverkningen. Kapitaltillskottet ger oss möjlighet att utöka kapaciteten och automatiseringen i produktionen samtidigt som vi vĂ€xlar upp försĂ€ljningstakten", berĂ€ttar Torbjörn Sundström, vd för Alelion Batteries.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2