Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 01 september 2010

Upphandling av Sveriges elektronikåtervinning avslutad

El-Kretsen har tecknat nya avtal för förbehandling och transport av fraktionen diverse elektronik.
Upphandlingen av den enskilt största fraktionen, diverse elektronik, vilket omfattar smÄ och medelstora produkter, resulterade i att avtal tecknades med 5 Ätervinningsföretag. Volymerna har fördelats mellan de olika anlÀggningarna genom optimering avseende pÄ pris, kvalitet samt geografiskt lÀge.

Som bilaga till alla El-Kretsens förbehandlingsavtal bilÀggs en uppförandekod, som innehÄller etiska riktlinjer som omfattar bÄde företaget som undertecknar avtalet samt de underleverantörer som de anvÀnder sig av.

— Det Ă€r viktigt att vi genom vĂ„ra samarbetspartner kan garantera att det elavfall vi samlar in omhĂ€ndertas pĂ„ ett korrekt sĂ€tt. Genom de rapporteringsverktyg vi anvĂ€nder oss av sĂ€kerstĂ€ller vi det pĂ„ ett mycket bra sĂ€tt, sĂ€ger Martin Seeger, Teknisk chef och ansvarig för upphandlingar pĂ„ El-Kretsen.

El-Kretsen har för en liten del av volymen (4%) tecknat avtal med 4 kommunala anlÀggningar. Ett avtal som innebÀr att de kommunala anlÀggningarna förbehandlar produkterna varefter materialet sÀnds till nÄgon av de professionella aktörerna för vidare förÀdling.

Som en följd av genomförd upphandling av förbehandlingen sÄ har ocksÄ transporttjÀnster upphandlats. En upphandling som resulterade i att El-Kretsen nu tecknat avtal med 14 transportföretag för transporter frÄn El-Kretsens hÀmtplatser till förbehandlingsanlÀggningarna.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1