Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 01 september 2010

Scania levererar 119 kompletta militärfordon till Luxemburg och Sverige

​Scania har tecknat avtal med NAMSA (NATO Maintenance and Supply Agency) om leverans av 31 allhjulsdrivna lastbilar till Luxemburgs armé, 13 av dem med min- och missilskydd.
Samtidigt har Försvarets materielverk (FMV) i Sverige beställt 88 logistiklastbilar, varav fyra med utrustning för förarutbildning.

De 31 NATO-specificerade lastbilarna till Luxemburg är alla fyraxliga, allhjulsdrivna Scania G 480 8x8. Affären inkluderar ett nytt uppgraderat missilskyddssystem, STANAG nivå 3, på 13 av fordonen. 28 av lastbilarna är försedda med kroklyft och tre är bärgningsbilar, och de kommer i stor utsträckning att användas för fredsbevarande uppdrag. Leveransen ska ske under 2011.

Beställningen från svenska försvaret ingår i ett löpande ramavtal och omfattar 80 treaxliga Scania G 400 6x2 logistikfordon med kroklyft samt åtta fyraxliga Scania P 400 8x2 med kran och flakpåbyggnad. Fyra av fordonen utrustas med fyra separata säten i hytten för att användas till förarutbildning.

För första gången i en affär med FMV är fordonen utrustade med Scania Communicator 200, en fordonsdator som samlar in data för uppföljning av fordons- och förarprestanda på distans via en webbportal. Det är också första gången som FMV tecknar ett reparations- och underhållsavtal med Scania. Avtalet ger FMV tillgång till Scanias hela svenska försäljnings- och servicenätverk. Leverans beräknas ske under första kvartalet 2011.

Scania har levererat militärfordon enligt NATO-standard sedan 1998, med de största beställningarna från Nederländerna och Frankrike, och lastbilar med min- och missilskydd sedan 2001.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-1