Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 03 september 2010

Ny produktionslinje på ABB i Ludvika invigd

Dalarnas landshövding Maria Norrfalk var med och invigde den nya produktionslinjen för tillverkning av avledarblock.
ABB har invigt en ny produktionslinje i Ludvika för tillverkning av avledare, en viktig komponent för att skydda kraftledningar och elutrustningar frÄn överspÀnningar. Investeringen, som Àr i storleksordningen 50 miljoner kronor, gör det möjligt att i Ànnu högre omfattning möta kundernas efterfrÄgan pÄ varistorer, en komponent i kraftnÀtet som skyddar mot överspÀnningar.

För att förrÀtta invigningen fanns Dalarnas landhövding Maria Norrfalk pÄ plats. Hon kunde med en enkel knapptryckning förklara den nya maskinparken för invigd, och fÄ igÄng produktionsprocessen för avledarblocket, varistorn.

”Genom denna stora och framsynta investering kan nu ABB i Ludvika expandera och möta en allt större efterfrĂ„gan ute i vĂ€rlden, inte minst pĂ„ nya tillvĂ€xtmarknader”, sade Maria Norrfalk.

Beslutet att investera i ett nytt och moderniserat verktadsavsnitt togs för nÀrmare ett Är sedan, och idag ett Är senare stÄr hela ombyggnationen klar. En nyckelfunktion i verkstaden Àr den nya 30 meter lÄnga sintringsugnen, dÀr varistorerna processas för att sedan monteras i avledaren, överspÀnningsskyddet.

”Den ombyggda verkstaden medger att vi Ă€n bĂ€ttre kan sĂ€kra leveranserna sĂ„ att vi kan möta kundernas krav. Det Ă€r ett mycket vĂ€lkommet tillskott som betyder mycket bĂ„de för vĂ„r enhet och för hela ABB”, sĂ€ger Hans Matses, produktomrĂ„deschef för högspĂ€nningskomponenter, HV Components, i Ludvika.

Det Àr ABB:s starka expansion pÄ marknaden samt ett behov av att modernisera anlÀggningen som gjort investeringen nödvÀndig. Företaget rÀknar med att leveransvolymerna för denna typ av kraftprodukt kommer att öka under de nÀrmaste Ären.

Investeringen i den nya sintringsugnen Àr den största nÄgonsin inom ABB:s avledartillverkning och dessutom Power Products största nybyggnadsprojekt under 2010. Tillverkningen av varistorerna Àr idag högt automatiserad och hanteringen sköts till stor del av robotar.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1