Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 09 september 2010

Minskad elektronikexport i Kina

Kinas elektronikexport minskade i juni, med undantag för datorer.
Kinas export av mobiltelefoner och LCD-TV minskade ovÀntat i juni, bland annat pÄ grund av svag efterfrÄgan och ökande lager, enligt iSuppli Corp.

Exporten av mobiltelefoner uppgick i juni till 59,5 miljoner enheter, en minskning med en procent frÄn 60 miljoner i maj. Samtidigt minskade den totala exporten av LCD-TV med 3 procent till 4,3 miljoner enheter, en minskning frÄn 4,4 miljoner föregÄende mÄnad.

"Driven av en stark global efterfrĂ„gan sköt Kinas exportmarknad för LCD-TV i höjden under första halvĂ„ret 2010", sĂ€ger Kevin Wang, Kinachef för marknadsundersökningsföretaget iSuppli. "I slutet av juni hade exportleveranserna ökat med 50 procent jĂ€mfört med första halvĂ„ret 2009.”

Under tiden pÄverkades Kinas mobiltelefonexport av en regeringsutredning av den grÄ mobiltelefonmarknaden i juni. I juni föll de totala leveranserna av telefoner frÄn den grÄ marknaden i Kina med 25 procent jÀmfört med maj. EfterfrÄgan minskade ocksÄ pÄ tillvÀxtmarknaderna och de genomsnittliga försÀljningspriserna (ASP) minskade under första halvÄret.

Andra produkter som haft en nedgÄng i exporten i juni Àr digitala stillbildskameror och luftkonditioneringsapparater.

Stark marknad för notebookdatorer

Produkter som fortsatte att visa exporttillvÀxt i juni Àr notebookdatorer och stationÀra datorer, bilnavigationssystem och set-top-boxar för satellitmottagning.

Notebookdatorer utmÀrkte sig i juni med leveranser som ökade med 19 procent till 16,8 miljoner enheter, en uppgÄng frÄn 14,2 miljoner i maj.

Quanta och Compal Àr de stora exportvinnarna för notebookdatorer i Kina , som bÄda ökade sina leveranser i juni. I juni sÄg Quanta sina leveranser stiga till 5,1 miljoner enheter, en uppgÄng frÄn 4,6 miljoner enheter i maj. Compal ökade leveranserna av notebookdatorer till 3,5 miljoner enheter i juni, en uppgÄng frÄn 2,6 miljoner enheter i maj.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1