Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 10 september 2010

Ny koncernchef hos Nokia

Nokia utser Stephen Elop till ny vd och koncernchef.
Nokias styrelse har utsett Stephen Elop till vd och koncernchef för Nokia frÄn den 21 september. Elop kommer nÀrmast frÄn Microsofts Business Division. Innan han började pÄ Microsoft har han haft ledande befattningar i ett antal USA-baserade företag, sÄsom Juniper Networks, Adobe Systems Inc. och Macromedia Inc.

Stephen Elop har en examen i datateknik och ledning frÄn McMaster University i Hamilton, Kanada, som Àr hans hemland.

"Det Àr rÀtt tid att pÄskynda bolagets förnyelse, att fÄ in en ny verkstÀllande ledning med olika kompetenser och styrkor för att driva företaget framgÄngsrikt. Nokias styrelse bedömer att Stephen har rÀtt branscherfarenhet och ledarskap för att förverkliga den fulla potentialen för Nokia", sÀger Jorma Ollila, styrelseordförande för Nokia.

Olli-Pekka Kallasvuo kommer att lÀmna sin nuvarande position som vd och koncernchef för Nokia den 20 september 2010 och sin position i Nokias styrelse med omedelbar verkan. Han fortsÀtter att leda styrelsen för Nokia Siemens Networks.

I enlighet med villkoren i sitt avtal har Kallasvuo rÀtt till ett avgÄngsvederlag pÄ 18 mÄnadslöner och incitamentmÄl som uppgÄr till omkring 4,6 miljoner euro.

FrÄn och med 10 september kommer Nokia styrelse bestÄ av följande medlemmar: Jorma Ollila (ordförande), Dame Marjorie Scardino (vice ordförande), Lalita D. Gupte, Bengt Holmström, Dr Henning Kagermann, Per Karlsson, Isabel Marey-Semper, Risto Siilasmaa, Keijo Suila.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2