Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 15 september 2010

Återvinner inte mobiltelefonen

8 av 10 norrmÀn har gamla mobiltelefoner i sina hem och de Àr inte medvetna om att 95 procent av mobiltelefonen kan Ätervinning.
8 av 10 norrmÀn har gamla mobiltelefoner i hemmet, enligt en undersökning av Norstat gjort för företaget Elretur. Samtidigt visar undersökningen att norrmÀnnen inte inser att 95 procent av mobiltelefon kan Ätervinnas.

— Det Ă€r en mycket viktig klimatĂ„tgĂ€rd att Ă„tervinna mobiltelefoner. Metallerna i mobiler blir förlorade resurser. Mobiltelefonerna innehĂ„ller dessutom miljöfarliga komponenter sĂ„som kvicksilver, brom och kadium. Miljön kommer inte att vinna pĂ„ att 8 av 10 norrmĂ€n har gamla mobiltelefoner liggande hemma, och inte skickar dem till Ă„tervinning, sĂ€ger Stig Ervik, vd för Elretur.

Enligt siffror frÄn elektronikindustrin importerades 1,3 miljoner mobiltelefoner till Norge i Är. Elretur uppskattar att det samlats in endast 26 000 under samma period.

HÀlften av de tillfrÄgade i undersökningen uppger att de vill ha en reservtelefon som argument för att behÄlla den gamla telefonen, tvÄ av tio anger lÀttja som orsak, skriver elektronikknett.no 

65 procent svarade att de skulle ha lÀmnat in telefonen till Ätervinning om de hade fÄtt rabatt pÄ den nya telefonen de köpte.

— Vi tycker det Ă€r intressant att sĂ„ mĂ„nga konsumenter vill ha att pantsystem, sĂ€ger Stig Ervik. 
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1