Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Test & Mät | 16 september 2010

HiQ får uppdrag av fordonstillverkare i Brasilien

HiQ har nyligen mottagit en order frÄn en ledande nordisk fordonstillverkare med global nÀrvaro. Ordern omfattar leveransen av nya produktionstestsystem för kvalitetssÀkring av motorer som produceras i Brasilien.
– Vi Ă€r mycket stolta över det förnyade förtroendet att leverera den hĂ€r typen av produktionstestsystem till vĂ„r kund. Vi har tidigare levererat liknande system avsett för kundens verksamhet i Asien, sĂ„ det nya uppdraget ser jag som ett kvitto pĂ„ att vi har gjort bra ifrĂ„n oss. HiQ har lĂ„ng erfarenhet och kompetens av att utveckla lösningar inom bĂ„de produktions- och utvecklingstestsystem till flertalet kunder i Fordonsindustri, bland annat arbetar vi med system för effektiv testning, sĂ€ger Anders Nilsson, vd HiQ MĂ€lardalen.

Den nya ordern Àr ett led i att standardisera produktionstesterna av motorer med slutmÄlet att samtliga dotterbolag i koncernen kommer att testa motorer i produktionen pÄ samma sÀtt.

I det nya systemet, som ska tas i drift av kunden under det första kvartalet 2011, kÀnner testprogramvaran av vilken typ av motor som ska testas och genomför sedan automatiskt hela testcykeln. Systemet styr och kontrollerar Àven alla externa system som behövs för att genomföra motortestet. NÀr testet Àr genomfört skickas provresultatet och de önskade mÀtvÀrdena till en central databas som sedan anvÀnds i den globala testverksamheten.

– Det betyder mycket att fĂ„ visa att vi fungerar som en samarbetspartner till vĂ„ra kunder pĂ„ den globala marknaden och att vi utökar framgĂ„ngsrika samarbeten till flera geografiska marknader. Att ha arbetat med testlösningar i fordonsbranschen i över ett decennium gör att vi har den erfarenheten och den kompetensen som krĂ€vs för att ro i land med ett sĂ„dant hĂ€r projekt, sĂ€ger Lars Stugemo, vd och koncernchef HiQ.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2