Elektronikproduktion | 21 september 2010

Kitron närmare Kina-öppning

Kitrons nya fabrik för elektronikproduktion är snart klar.
Kitrons nya fabrik kommer att vara redo för produktion i slutet av året och ligger i Nordic Industrial Park i Ningbo, söder om Shanghai.

Fabriken ska förse Kitrons hela produktionssystem med komponenter och delar. Ett nystartat produktionsbolag ska styra tillverkningen i den nya fabriken.

- Vi ser en stor framtida potential för Kitron särskilt inom medicinsk utrustning i Kina. Med gedigen kunskap och erfarenhet vi samlat under lång tid i Europa, så vi tror att vi är unikt positionerade för att ta betydande marknadsandelar inom detta snabbt växande segment i Kina. Därför är detta ett bra tillfälle för oss att informera den lokala marknaden i Kina om vår närvaro och expertis ", säger verkställande direktör för Kitron ASA, Roger Hovland, i ett uttalande.

Kitron är ett av åtta norska företag som har deltagit i norska Healthcare & Life Science Innovation Expo i Shanghai och vid ett tillfälle har de bjudit in nästan 100 företag till sin monter för att göra dem medvetna om sina insatser i Kina, enligt tu.no

– Vi är glatt överraskade över intresset flera av de stora aktörerna i Kina har visat oss i samband med vår etablering här, säger Roger Hovland.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-07-18 17:55 V10.0.0-1