Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 22 september 2010

ZTE ska rulla ut LTE-testnät i Indonesien

ZTE har ingÄtt avtal med Indonesiska Telekomunikasi Seluar (Telkomsel) om att leverera utrustning till operatörens LTE-testnÀt.
ZTE har ingÄtt avtal med Indonesiens största mobiloperatör PT. Telekomunikasi Seluar (Telkomsel) om att leverera utrustning till operatörens LTE-testnÀt. Telkomsel har fler Àn 92 miljoner mobilanvÀndare i Indonesien och har mer Àn 50 % av marknaden.

Operatören anvÀnder sig av ZTEs mjukvarubaserade SDR-teknik (Software Defined Radio) i sitt befintliga 2G/3G-nÀt vilket innebÀr att det kan uppgraderas till LTE utan att ett nytt fysiskt nÀtverk behöver byggas. Det bidrar till lÀgre konstruktionskostnader för det nya LTE-nÀtet.

Under senare Är har ZTE kraftigt ökat sina investeringar i LTE och har för nÀrvarande 4 000 anstÀllda som sysslar med forskning och utveckling av LTE-teknik. ZTE meddelade nyligen att de skulle bygga ett komplett GSM/UMTS/LTE-nÀt för Telenor Group i Ungern. Företaget har rullat ut sju kommersiella LTE-nÀt och 50 testnÀt i Europa, Nordamerika, mellanöstern samt i stora delar av Asien.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2