Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 22 september 2010

ZTE ska rulla ut LTE-testnät i Indonesien

ZTE har ingått avtal med Indonesiska Telekomunikasi Seluar (Telkomsel) om att leverera utrustning till operatörens LTE-testnät.
ZTE har ingått avtal med Indonesiens största mobiloperatör PT. Telekomunikasi Seluar (Telkomsel) om att leverera utrustning till operatörens LTE-testnät. Telkomsel har fler än 92 miljoner mobilanvändare i Indonesien och har mer än 50 % av marknaden.

Operatören använder sig av ZTEs mjukvarubaserade SDR-teknik (Software Defined Radio) i sitt befintliga 2G/3G-nät vilket innebär att det kan uppgraderas till LTE utan att ett nytt fysiskt nätverk behöver byggas. Det bidrar till lägre konstruktionskostnader för det nya LTE-nätet.

Under senare år har ZTE kraftigt ökat sina investeringar i LTE och har för närvarande 4 000 anställda som sysslar med forskning och utveckling av LTE-teknik. ZTE meddelade nyligen att de skulle bygga ett komplett GSM/UMTS/LTE-nät för Telenor Group i Ungern. Företaget har rullat ut sju kommersiella LTE-nät och 50 testnät i Europa, Nordamerika, mellanöstern samt i stora delar av Asien.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-1