Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 28 september 2010

Kitrons BAE-order viktig på sikt

Kitrons nya order frÄn BAE Systems innebÀr inte nyanstÀllningar i dagslÀget men kan fÄ betydelse pÄ sikt.
Leveranserna av Kitrons nya order frÄn BAE Systems pÄbörjas 2011 med mindre produktion. Serieproduktionen kommer dÀrefter att starta 2012.

– Det innebĂ€r att ordern inte fĂ„r nĂ„gon betydelse för bemanningssituationen i dagslĂ€get, men samtidigt Ă€r det en order av betydelse som visar att vi Ă€r en viktig leverantör till BAE Systems, sĂ€ger Kitrons Sverigechef Thomas Löfgren.

Den order som Kitron nu fÄtt innebÀr att Kitrons KarlskogaanlÀggning ska leverera styrsystemen till Archer-projektet. Förutom detta ska Kitron ocksÄ svara för den tekniska servicen.

Archer Àr Bofors mobila artillerilösning dÀr en 155 millimeter fÀlthaubits monterats pÄ en Volvodumper. Sedan sker laddning och eldgivning automatiskt frÄn förarhytten dÀr soldaterna sitter vÀl skyddade.

Thomas Löfgren anser att gÄrdagens order Àr mycket betydelsefull:

– Det hĂ€r Ă€r nĂ„got som kan ge merförsĂ€ljning dĂ€r vi Ă€r en viktig partner till BAE Ă€ven i fortsĂ€ttningen, sĂ€ger han.

Den löneuppgörelse för 60 anstÀllda pÄ kollektivsidan om 10 procents lönesÀnkning under september och oktober som trÀffats mellan företaget och facket berörs inte heller av den nya ordern.

– Det handlar om att anpassa kostymen och de order som vi fĂ„r nu ger ingen belĂ€ggning i nĂ€rtid. De fĂ„r alltsĂ„ ingen pĂ„verkan i det kortsiktiga perspektivet, förklarar Thomas Löfgren för Karlskogakuriren.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1