Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 28 september 2010

BOM-lista för nya iPod nano

8-gigabytesversionen av den senaste iPoden har en BOM-lista uppskattad till 43,73 USD, enligt iSuppli.
Med en BOM-lista på 43,73 USD och med produktionskostnader på 1,37 USD, blir detta totalt 30% av detaljhandelspriset för den nya iPod nano. 

Detta ger den sjätte generationen av produkten den näst billigaste BOM-listan hos alla medlemmar av iPod-familjen. Baserat på iSupplis analys av low-end-versioner av samtliga sex iPod-generationer hade bara den fjärde generationens produkt ett billigare BOM-värde vid tidpunkten för dess införande, nämligen 40,80 USD. 

Till exempel finns inte kameran med i den senaste iPod-nano. Dessutom används bara 8Gbyte av NAND-flash-minnet för musiklagring - samma som den femte generationens nano.

Med övergången till en pekskärm undviker den sjätte generationens nano också klickhjulet som använts i tidigare modeller. I stället används ett avancerat, intuitivt gränssnitt i produkten som bara mäter 37 x 40 x 8,8 mm.

Denna bild har en zoom-funktion.  

Minnen från Toshiba och Samsung  

Den dyraste delen av den nya nanon är minnessystemet, med 8Gbytes NAND-flash från Toshiba och 512Mbits av mobile Double Data Rate (DDR) DRAM från Samsung. Till en kostnad av 14,40 USD utgör denna del ungefär 33% av den totala BOM-kostnaden.

Näst dyraste är display/pekskärm-modulen som kostar 11,50 USD, eller cirka 26% av det totala BOM-värdet.
 
Tredje dyrast på listan är de processorsystemet, med ett Samsung-tillverkat chip, till en kostnad av 4,95 USD eller 11,3% av BOM-värdet.

På fjärdeplatsen kommer användargränssnittet som kostar 3,49 USD, eller 8% av det totala BOM-värdet. Pekskärmenens controllerchip levereras av Cypress. 

En annan anmärkningsvärd del i användargränssnittet är det mikroelektromekaniska systemet (MEMS-accelerometer) från STMicroelectronics. Denna del, som har den minsta formfaktor för någon accelerometer som ännu setts av iSuppli, mäter bara 2 x 2 millimeter och stöder nanons stegräknarfunktion.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-2