Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 30 september 2010

Kitron tappar kund – 60 kan förlora jobbet

Kitron AS har tappat en kund inom data/telekom vilket kommer att betyda personalnedskärningar.
En av Kitrons kunder som verkar inom data/telekom har sagt upp ett kontrakt. Produktionen fortsätter dock hos Kitron AS i Arendel till mars 2011. Effekten på omsättningen uppskattas till 100 miljoner NOK per år.

"Även om vi beklagar kundens beslut är vi optimistiska om utvecklingen på marknaden i allmänhet, och att vi kommer att kunna kompensera denna förlust med en ökad efterfrågan från andra kunder.

I framtiden kommer en större andel av produktionen i Kitron att ske vid våra produktionsenheter i Litauen och Kina, och det är därför troligt att denna förlust kommer att leda till personalminskningar på Kitron AS i Arendal.

Vi beräknar att upp till 60 anställda kan påverkas, men vi behöver lite tid att analysera konsekvenserna i detalj, innan vi bestämt exakt antal. Baserat på erfarenheter, tror vi att det inte kommer att ske några betydande omstruktureringskostnader relaterade till nedskärningar i Arendal” - säger Jörgen Bredesen, vd för Kitron.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-1