Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 19 oktober 2000

Norrtelje Elektronik köper konkurrent

Elektronikproducenten Norrtelje Elektronik köper en produktionsanlÀggning frÄn konkurrenten Trienta Elektronik.
Fabriken som köps ligger i Torsby i VÀrmland och har medicinsk teknik och annan komplex teknik som specialitet. Specialiteten kommer nu att utvecklas samtidigt som köpet möjliggör samordning inom marknadsföring, inköp och teknikutveckling, skriver Norrtelje Elektronik i ett pressmeddelande.
Torsbyfabriken lÀggs nu i ett dotterbolag till det gemensamma moderbolaget Elektronikbyggarna i Norrtelje.
- Vi har nu en tillvÀxt i Norrtelje Elektronik som vi vill förstÀrka, vilket ger oss anledning att förvÀrva ytterligare kapacitet, sÀger Sten Dybeck, styrelseordförande i Norrtelje. Genom köpet av Torsby fÄr vi bÄde en breddning av kundstocken och möjligheter till en ökad strukturering av vÄra resurser. Vi har lovat vÄra aktieÀgare att företaget skall börsintroduceras eller sÀljas till markndspris senast under 2005 och vi avser att öka bÄde omsÀttning och lönsamhet till dess.

Trienta andra anlÀggning i VÀxjö med ca 60 personer anstÀllda kommer att under en övergÄngsperiod drivas av Trientas tidigare Àgare och vara underleverantör till Norrtelje. Det innebÀr att alla kunder till VÀxjö fabriken ocksÄ fÄr Norrtelje gruppen som sin leverantör from 1 november, 2000. VÀxjöfabriken kommer att avvecklas men under en övergÄngsperiod pÄ 6-8 mÄnader. DÀrefter kommer produktionen att förlÀggas till nÄgon av den nya gruppens fabriker. En del av de anstÀllda i VÀxjö kommer att börja arbeta för Norrtelje-gruppen.

Koncernen fÄr i och med köpet över 300 anstÀllda och en ÄrsomsÀttning pÄ cirka 500 miljoner kronor.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1