Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 01 november 2010

Schweizer Electronic reser sig ur askan

Som en fÄgel Fenix har Schweizer Electronic ÄteruppstÄtt med en Àndrad strategi, efter att en brand Är 2005 förstörde en stor del av produktionsytan.
Åren av Ă„teruppbyggnad har prĂ€glats av kraftiga nedskĂ€rningar: nedlĂ€ggningen av en andra produktionsanlĂ€ggning, minskning av arbetsstyrkan med en femtedel, optimering av affĂ€rs- och produktionsprocesser, samt avslutande av olönsamma affĂ€rsomrĂ„den.

Den ekonomiska krisen drabbade företaget mitt i omstruktureringsprocessen, vilket ledde till en förlust pÄ 6 MEUR under det första halvÄret 2009. VÀndningen började sÄ smÄningom att visa sig i slutet av förra Äret, med stöd av ett konsekvent genomförande av företagets strategi, ett nÀra samarbete med banker och grundandet av ett nÀtverk av partners.

"Jag tar emot priset Turnarounder of The Year pÄ vÄra medarbetares vÀgnar. Vi uttrycker ett stort tack eftersom detta pris Àr ett resultat av deras engagemang, kreativitet och lojalitet, sÀrskilt under Ären av kris. Ekonomisk framgÄng kan bara uppnÄs om alla bidrar till den och vÄr personal har visat detta pÄ ett imponerande sÀtt. Med tanke pÄ vÄr förbÀttrade ekonomiska situation kommer vi att i slutÀndan kunna belöna vÄra medarbetare. VÄr uppskattning inkluderar Àven vÄra kunder, leverantörer, banker och samarbetspartners för deras lÄngsiktiga lojalitet och framgÄngsrika samarbete ", sÀger vd Dr Marc Schweizer.

Tillsammans med sina kollegor styrelseledamöten Marc Bunz (CFO) och Bernd Schweizer (COO), planerar Marc Schweizer för nÀrvarande ytterligare strategiska ÄtgÀrder inom ramen för bolagets kÀrnverksamhet, mönsterkort, men ocksÄ mot diversifiering och optimering av vÀrdekedjan. Motsvarande beslut och ÄtgÀrder vÀntas tas inom de kommande kvartalen.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2