Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Test & Mät | 02 november 2010

Almi Invest Västsverige och K-Svets Venture investerar 6 miljoner kronor i Bluetest

I syfte att ytterligare öka takten i det snabbvÀxande Göteborgsbaserade företaget Bluetest genomför nu Almi Invest VÀstsverige tillsammans med K-Svets Venture en andra finansieringsrunda i bolaget.
Almi Invest VÀstsverige AB startade sin verksamhet under vÄren 2009. Syftet var att öka tillgÄngen pÄ riskkapital för företag i den tidiga expansionsfasen. Almi Invests första investering skedde i Bluetest, ett företag som utvecklat en ny teknik för test av trÄdlösa produkter. Sedan dess har Bluetests omsÀttning fördubblats och försÀljningen fortsÀtter att öka. Nu gör Almi Invest en följdinvestering för att möjliggöra Bluetests fortsatta tillvÀxt. Investeringen sker tillsammans med K-Svets Venture, ett vÀstsvenskt riskkapital bolag som leds av entreprenören och företagsbyggaren Leif Kristensson. Tillsammans investerar Almi Invest och K-Svets 6 miljoner kronor.

Behovet av snabba och noggranna tester av trÄdlösa produkter med smÄ antenner ökar snabbt.
Detta uppmĂ€rksammades av Apples Steve Jobs dĂ„ han i somras pratade om de stora svĂ„righeter som mobilindustrin har med att verifiera prestanda hos sina ”smartphones”. Bluetest patenterade testlösning Ă€r upp till 10 gĂ„nger snabbare och mer kostnadseffektiv Ă€n nuvarande tekniker.

"Bluetest var i slutet av 2009 först med en LTE (4G) ”Over-The-Air (OTA)” testlösning och sĂ„ vitt jag vet Ă€r vi fortfarande i slutet av 2010 det enda företaget med ett snabbt och kostnadseffektivt testsystem för LTE. Denna testlösning har vi under 2010 sĂ„lt till kunder i Asien, Europa och USA." sĂ€ger Mats Andersson, vd Bluetest AB. ”År 2020 förutspĂ„s det finnas 50 miljarder uppkopplade apparater. Vi tror att Bluetests teknik snart kommer att dominera för alla OTA tester av produkter med smĂ„ antenner och vi rĂ€knar med att vĂ€xa med en faktor 10 under de nĂ€rmaste 3 – 4 Ă„ren”

Bluetest teknik anvÀnds för att optimera viktiga prestanda som upp och nedlÀnkshastighet, tÀckningsomrÄde och batterilivslÀngd. Bland Bluetests 43 kunder idag Äterfinns 12 av de största mobiltillverkarna och 6 av de största mobiloperatörerna i vÀrlden. Bland de övriga kunderna finns tillverkare av laptops, spelkonsoler, smÄ antenner samt testföretag och universitet.

”Det hĂ€r Ă€r ett utmĂ€rkt exempel pĂ„ Almi Invests verksamhet. En tidig investering i ett företag med stor tillvĂ€xtpotential har lett till rejĂ€l tillvĂ€xt under 2010. Nu följer vi upp detta med ytterligare en finansieringsrunda för att skapa förutsĂ€ttningar för att Bluetest ska behĂ„lla sin ledande stĂ€llning och fortsĂ€tta sin kraftfulla expansion. Vi har en mycket stark tilltro till Bluetest och dess företagsledning . Ledningen har pĂ„ kort tid positionerat bolaget sĂ„ att det stĂ„r vĂ€l rustat för att möta den stora efterfrĂ„gan som finns pĂ„ Bluetest unika produkter frĂ„n framförallt mobiltelefontillverkare runt om i vĂ€rlden.” sĂ€ger HĂ„kan Krook vd Almi Invest VĂ€stsverige.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2