Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 02 november 2010

Scanfil EMS Group slås ihop med Ojala-Yhtymä

Finska Scanfil Oyj meddelar att man har enats om en sammanslagning av dess enhet Scanfil EMS Group och kontraktstillverkaren Ojala-Yhtymä Oy för att stärka konkurrenskraften.
Scanfil innehar 100% av Scanfil EMS Group, som är en konkurent till Ojala-Yhtymä. Efter sammanslagningen kommer Scanfil att ha 79% ägarandel i Scanfil EMS och Ojala-Yhtymäs tidigare ägare kommer att inneha 21%. Finansiella detaljer om affären har inte tillkännagivits.

Ojala-Yhtymä, som uppnådde en nettovinst på 2 MEUR och försäljning av 34,1 MEUR i januari-september 2010, har tillverkning i Finland, Slovakien och Indien, och dess viktigaste kunder är internationella företag inom el-, tele- och automationsindustrier. Företaget har också potentiella kunder inom miljö- och återvinningsteknik.

Sammanslagningen kommer att leda till ett stort tillverkningscenter av elektronik i Sievi i Finland, liksom synergier inom tillverkning, materialanskaffning och logistik, säger Scanfil.

Affären, som redan godkänts av aktieägarna, kommer att genomföras under första halvåret 2011.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-17 15:35 V10.9.3-1