Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 04 november 2010

ABB tar indisk order

ABB tar hem order värd 32 MUSD på transformatorstationer i Indien.
​Transformatorstationer på 765kV och 400kV ska stärka kraftnätet i västra Indien.

ABB har tagit hem en order värd 32 MUSD från Powergrid Corporation of India Limited (PGCIL) på två transformatorstationer som ska placeras i städerna Gwalior och Indore i delstaten Madhya Pradesh. Ordern bokades i tredje kvartalet.

Det nyckelfärdiga ABB-projektet inkluderar utveckling och konstruktion, leverans och idriftsättning av de två luftisolerade 765 kV respektive 400 kV AIS-stationerna. Utrustningen inkluderar högspänningsbrytare, strömtransformatorer, kapacitiva spänningstransformatorer, skyddsutrustning, inklusive avledare, samt IEC61850-kompatibla system för stationsautomation, övervakning och skydd. I leveransen ingår kraftprodukter från ABB i Ludvika.

Transformatorstationerna ingår som en del av ATS-systemet (associated transmission system) för att stödja megakraftprojektet Sasan på 4 000 MW och ska stärka det regionala kraftöverföringsnätet i västra Indien.

”Dessa transformatorstationer kommer att öka kapaciteten och förbättra tillförlitligheten och effektiviteten i kraftnätet”, säger Peter Leupp, chef för ABB:s division Power System. ”Vi genomför just nu flera 765 kV transformatorprojekt i Indien och är glada för att få fortsätta bidra till landets kraftinfrastruktur.”

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-20 15:35 V10.9.6-1