Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 08 november 2010

Samarbete mellan Dipolar och Leab resulterade i exportaffär

Dipolar och Leab har tillsammans fÄtt en order frÄn det engelska bolaget Ceravision.
AffÀren avser leveranser av kraftaggregat till plasmalampor. Redan under detta Är Àr ordervÀrdet cirka 5 MSEK och pÄ sikt ser de bÄda företagen mycket stor potential.

Ceravision, belÀget i Milton Keynes strax vÀster om London, har utvecklat en plasmalampa med dagsljusliknande sken som Àr avsedd att anvÀndas i stora lokaler, som till exempel industrier, lager, arenor, med mera. Plasman i lampan genereras av ett mikrovÄgselement som drivs av ett kraftaggregat utvecklat av Skellefteföretaget Dipolar.

Kraftaggregatet kommer att tillverkas av Leab. I steg ett Àr bestÀllningen vÀrd 5 MSEK och under nÀsta Är berÀknas leveranserna till Ceravision uppgÄ till 15 MSEK.

Dipolar startades 2005 och företaget har arbetat med konstruktionen till Ceravision i ett par Är.

— 2009 togs ett viktigt steg dĂ„ vi tecknade ett samarbetsavtal med Ceravision och nu gĂ„r vi in i en ny fas dĂ€r Leab fĂ„r en viktig roll, sĂ€ger Dipolars vd Walter Rönnblom. Vi har bara sett början av Ceravisions utveckling och Leab har de muskler som krĂ€vs för att tillverka de volymer som Ceravision efterfrĂ„gar. Samtidigt finns ett mervĂ€rde i att tillverkningen sker nĂ€ra Dipolar.

— AffĂ€ren Ă€r ett bra exempel pĂ„ hur lokala företag kan samarbeta, sĂ€ger Leabs vd Martin Linder. Dipolar har banat vĂ€gen med sin spetskompetens inom kraftelektronik och vi har backat upp med resurser och kunnande inom elektronikproduktion.

Leab exporterar redan idag till England. I och med affÀren med Ceravision förvÀntas England bli en av företagets större exportmarknader. Idag hamnar totalt drygt 70 procent av Leabs produktion utomlands, dock oftast med svenska kunder som bestÀllare hos Leab.

— Vi hjĂ€lper vĂ„ra kunder att blir starka pĂ„ sina respektive exportmarknader, sĂ€ger Martin Linder. Nu nĂ€r vĂ€rldsmarknaden börjar gĂ„ för högtryck igen fĂ„r det direkt genomslag Ă€ven för Leab Group. Under september slog vi nytt rekord, aldrig tidigare har vi levererat sĂ„ mycket pĂ„ en mĂ„nad och Ă€ven resten av hösten ser mycket lovande ut.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2