Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 11 november 2010

Industriproduktionsindex ökade i september

Industriproduktionsindex (IPI), september 2010: UppgÄng för industrin i september.
Industriproduktionen ökade med 2,7 procent i sÀsongrensade tal i september jÀmfört med augusti. Vid en jÀmförelse mellan september i Är och motsvarande mÄnad föregÄende Är ökade produktionen med 10,5 procent i kalenderkorrigerade tal.

Produktionen i industrin ökade med 2,7 procent i september jÀmfört med augusti. Starkast utveckling hade industrin för stÄl- och metallverk samt industrin för metallvaror. Under tredje kvartalet har produktionen inom industrin ökat med 2,2 procent jÀmfört med andra kvartalet.

Vid en jÀmförelse mellan september i Är och motsvarande mÄnad föregÄende Är ökade industriproduktionen med 10,5 procent. Den Ärliga produktionsförÀndringen inom motorfordonsindustrin var liksom föregÄende mÄnader stark. UppgÄngen i september var 32,3 procent jÀmfört med samma mÄnad Äret innan.

Uppgifterna för september mÄnad Àr preliminÀra. Sedan föregÄende publicering har förÀndringen i industriproduktionen i augusti jÀmfört med juli 2010 reviderats ned med 0,1 procentenheter till en nedgÄng pÄ 4,1 procent. FörÀndringen i produktionen i augusti i Är jÀmfört med augusti 2009 har reviderats ned med 0,8 procentenheter till en uppgÄng pÄ 8,9 procent.

Ökad produktion under tredje kvartalet
NÀst intill samtliga delbranscher uppvisar en ökad produktion under Ärets tredje kvartal jÀmfört med kvartalet innan.

Under tredje kvartalet var uppgÄngen starkast inom motorfordonsindustrin, produktionen ökade med 12,8 procent jÀmfört med andra kvartalet 2010. Vid en jÀmförelse mellan tredje kvartalet 2010 och samma kvartal Äret innan ökade produktionen med 41,3 procent.
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1