Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 11 november 2010

Sweco tävlar om att utforma nytt ryskt Silicon Valley

Den har kallats för Rysslands Silicon Valley. Byn Skolkovo utanför Moskva dÀr det nu görs nu stora satsningar för att skapa en framtidsstad för högteknologisk forskning och företagsamhet.
Sweco har tillsammans med fyra internationella arkitekt- och teknikkonsultföretag valts ut för att lÀmna förslag pÄ hur den nya stadskÀrnan ska utformas.

‒ Det Ă€r givetvis vĂ€ldigt hedrande. Det Ă€r ytterligare ett bevis pĂ„ att Swecos kompetens inom hĂ„llbar stadsutveckling Ă€r eftertraktad. NĂ€r vi sĂ€tter ihop multidisciplinĂ€ra team av arkitekter och ingenjörer Ă€r vi starka pĂ„ marknaden vĂ€rlden över, sĂ€ger Eva Nygren, vd Sweco Sverige.

Utvecklingen av Skolkovo har fÄtt stor uppmÀrksamhet eftersom det Àr president Dmitrij Medvedev sjÀlv som stÄr bakom satsningen. Det Àr heller inget litet omrÄde som ska utvecklas. StadskÀrnan berÀknas i ett första skede omfatta 500 hektar med parker, bostÀder för 30 000 invÄnare, utstÀllningsplatser samt industri- och forskningsanlÀggningar. I planeringen ingÄr Àven ett universitet för 3 000 studenter.

I mitten av december ska Swecos förslag lÀmnas in till den stiftelse som ansvarar för den fortsatta utvecklingen av omrÄdet. Hittills har Sweco fÄtt nÀrmare 2 miljoner kronor för att utveckla tÀvlingsförslaget.

De andra företagen som Àr med och tÀvlar Àr det franska Arep Ville, kinesiska Jurong International, brittiska Arup samt amerikanska Perkins Eastman. För det företag som slutligen vinner och fÄr arbeta med den fortsatt planeringen av omrÄdet handlar det om kontrakt pÄ omkring 25 miljoner kronor.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2