Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 16 november 2010

ABB tar kraftorder i Brasilien värd 20 miljoner dollar

​FACTS-lösning frĂ„n VĂ€sterĂ„s ska stĂ€rka elförsörjningen och det befintliga elnĂ€tet i nordöstra Brasilien.
ABB har tagit hem en order vÀrd 20 miljoner USD frÄn ett av Brasiliens största kraftbolag, Electronorte, avseende installation av ABB:s SVC-teknik (Static Var Compensation) för att stÀrka kapaciteten och tillförlitligheten i elnÀtet i regionen Maranhão i nordöstra Brasilien.

ABB ska utveckla och konstruera, leverera, installera och driftsÀtta SVC-utrustningen i São Luis, vilket kommer att öka överföringskapaciteten i de befintliga 230 kV-ledningarna och dÀrmed förbÀttra spÀnningshÄllningen och funktionaliteten pÄ 500kV i samband med fel. Den nya SVC:n ska ocksÄ överordnat styra den tidigare installerade SVC:n i São Luis II - stationen. AnlÀggningen berÀknas tas i drift 2012. ABB har levererat FACTS-teknik till Electronorte tidigare och arbetar för nÀrvarande med SVC-projektet Vilhena.

”Den hĂ€r miljövĂ€nliga lösningen frĂ„n ABB ökar kraftflödet i befintliga ledningar och förbĂ€ttrar dessutom nĂ€tstabiliteten”, sĂ€ger Martin Gross, chef för ABB:s verksamhet Grid Systems inom divisionen Power Systems.

SVC Àr en del av ABB:s FACTS-teknik som stÀrker kapaciteten, tillförlitligheten och flexibiliteten i kraftöverföringssystem samt utgör ett viktigt bidrag till utvecklingen av smarta elnÀt.

Med FACTS-teknik kan mer elkraft nÄ anvÀndarna med mindre miljöpÄverkan, pÄ kortare tid och till lÀgre investeringar jÀmfört med det traditionella alternativet att bygga nya ledningar eller kraftverk. FACTS förbÀttrar ocksÄ förmÄgan att hantera spÀnningsvariationer och gör dÀrmed kraftnÀtet effektivare och tillförlitligare.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2