Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 16 november 2010

IPC rasar mot Greenpeace

IPC kritiserar den senaste versionen av Greenpeace "Guide to Greener Electronics" för dÄlig forskning och metodik.
Guiden rankar företag utifrÄn förbrukning av farliga Àmnen, Ätervinning och energiförbrukning. IPC sÀger följande om guiden:

"Greenpeace kommer att fortsĂ€tta att nedvĂ€rdera ledande tillverkare av hemelektronik, eftersom de stödjer en agenda som grundar sig pĂ„ fel vetenskap. Flera datortillverkare fick lĂ„ga poĂ€ng eftersom de Ă€r inte mer aktiva i att ta bort bromerade flamskyddsmedel.”

Forskning stöder inte behovet av att fasa ut alla bromerade flamskyddsmedel. Faktum Àr att bÄde VÀrldshÀlsoorganisationen (WHO) och Europeiska kommissionens forskningsprogramskommitté för hÀlsa och miljö har gjort en separat och utförlig vetenskaplig bedömning av tetrabrombisfenol A (TBBPA), ett vanligt flamskyddsmedel, och bÄda har funnit att TBBPA inte Àr skadlig för mÀnniskor eller miljö.

Dessutom Ă€r IPC, pĂ„ uppdrag av sina medlemmar, mycket oroat över Greenpeaces taktik ”att vara öppna för en begrĂ€nsning av ... bromerade flamskyddsmedel ... " Denna formulering innebĂ€r att Greenpeace vill att företagen ska bidra till att RoHS-direktivet kommer att utstrĂ€ckas till att förbjuda alla bromerade flamskyddsmedel.

En demonisering av vissa Àmnen utan vetenskaplig grund kan leda till industrin tar hjÀlp av Àmnen som har en Ànnu större inverkan pÄ miljön, eller gör att resurserna brukas ineffektivt. IPC begÀr att icke-statliga organisationer och myndigheter antar vetenskapliga principer nÀr de bedömer Àmnen och vill införa förbud mot kemikalier, skriver elektronikknett.no
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2