Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 17 november 2010

BlackBerry i toppen på smartphonemarknaden 2015

I en ny rapport frÄn ABI Research vÀntas de globala leveranserna av smartphones till affÀrskunder vÀxa med en Ärlig tillvÀxt pÄ 15%. Basen av företagskunder som anvÀnder smartphones kommer att överstiga 30% i hela vÀrlden.
Men bakom dessa siffror finns en hyper-konkurrensutsatt marknad som definieras av operativsystemet. Företagets direktör Dan Shey sÀger: "Med iPhone och nu Android, har företagskunder helt enkelt fler alternativ. NÀr varje region kommer att ha olika konkurrensdynamik inom nÄgra Är, kommer regional installerad bas med marknadsandelar pÄ 50% + att bli ett minne blott."

Analysen visar per region:
 
Nordamerika: BlackBerry kommer att behÄlla sin ledande stÀllning, men Apple och Android kommer att fÄ en solid nÀrvaro. Om Verizon lanserar iPhone kommer IOS marknadsandel vÀxa Ànnu mer.
 
VÀsteuropa: Androids andel kommer att vÀxa mest nÀr Windows andel viker.
 
Latinamerika: Kundbasen kommer att förflyttas frÄn övervÀgande Windows till nÀstan lika delar av Windows, Symbian och Blackberry.
 
Asien och StillahavsomrÄdet: Symbians marknadsandel kommer att minska kraftigt men Symbian kommer fortfarande behÄlla sitt försprÄng, Android nÄr en andraplacering.
 
Dan Shey tillÀgger: "SÀkerhet, tillÀmpningar och funktioner kommer att vara de avgörande faktorerna för framgÄng för varje plattform - men inte nödvÀndigtvis i den ordningen."
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2