Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 17 november 2010

BlackBerry i toppen på smartphonemarknaden 2015

I en ny rapport från ABI Research väntas de globala leveranserna av smartphones till affärskunder växa med en årlig tillväxt på 15%. Basen av företagskunder som använder smartphones kommer att överstiga 30% i hela världen.
Men bakom dessa siffror finns en hyper-konkurrensutsatt marknad som definieras av operativsystemet. Företagets direktör Dan Shey säger: "Med iPhone och nu Android, har företagskunder helt enkelt fler alternativ. När varje region kommer att ha olika konkurrensdynamik inom några år, kommer regional installerad bas med marknadsandelar på 50% + att bli ett minne blott."

Analysen visar per region:
 
Nordamerika: BlackBerry kommer att behålla sin ledande ställning, men Apple och Android kommer att få en solid närvaro. Om Verizon lanserar iPhone kommer IOS marknadsandel växa ännu mer.
 
Västeuropa: Androids andel kommer att växa mest när Windows andel viker.
 
Latinamerika: Kundbasen kommer att förflyttas från övervägande Windows till nästan lika delar av Windows, Symbian och Blackberry.
 
Asien och Stillahavsområdet: Symbians marknadsandel kommer att minska kraftigt men Symbian kommer fortfarande behålla sitt försprång, Android når en andraplacering.
 
Dan Shey tillägger: "Säkerhet, tillämpningar och funktioner kommer att vara de avgörande faktorerna för framgång för varje plattform - men inte nödvändigtvis i den ordningen."

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-21 11:51 V11.0.0-2