Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 17 november 2010

Nlab Solar får ytterligare 18 miljoner kronor i finansiering

Nlab Solar sÀkrar finansiering av Sveriges första fabrik för tillverkning av tredje generationens solceller
Nlab Solar fÄr ytterligare 18 miljoner kronor i finansiering frÄn industripartnern Fasadglas BÀcklin AB, den största glasfasadaktören i Skandinavien. Partnerskapet och finansieringens syfte Àr att accelerera NLAB Solars produktutveckling och minska tiden till marknad.

Samarbetet mellan Fasadglas och NLAB Solar Àr ett viktigt steg mot integrering av energialstrande fasader i Sverige och dÀrmed ett stort steg mot ekologiskt hÄllbara och sjÀlvförsörjande byggnader. Nlab fÄr genom sitt partnerskap med Fasadglas tillgÄng till unik kunskap om marknaden samt tillgÄng till distribution, installation och försÀljning för att kommersialisera sitt prioriterade affÀrsomrÄde: fasad- och byggnadsintegrerade solceller, mer kÀnt som BIPV (Building Integrated Photovoltaics).

”Fasadglas Ă€r vĂ„r kund och att de investerar i vĂ„r utveckling Ă€r det ultimata beviset för att vi Ă€r pĂ„ rĂ€tt spĂ„r. Nu har vi inte bara en produkt. Vi har en vĂ€lkĂ€nd distributör med stor erfarenhet av energiinstallationer med solceller och en marknad till produkten redan frĂ„n start”, sĂ€ger Giovanni Fili, vd Nlab Solar

Nlab Solar kommer anvÀnda investeringen till att bygga en av vÀrldens första fabriker för tredje generationens solceller i Stockholm. Tredje generationens solceller eller DSC (Dye Sensitised Solar Cells) som de kallas bygger pÄ naturlig kemi. Precis som klorofyll omvandlar solljus till energi och ger vÀxter liv sÄ anvÀnder Nlab solar infÀrgad titandioxid som omvandlar solljuset till grön el.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1