Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Embedded | 18 november 2010

Prevas utvecklar HMI-lösning till MacGregor

​Prevas har fĂ„tt i uppdrag av lasthanteringsföretaget MacGregor i norska Kristiansand att utveckla ett framtidsĂ€kert styrsystem.
MacGregor tillverkar dÀckmaskineri, kranar och utrustning för arbeten över och under vattenytan till offshorefartyg och plattformar. Inom denna nisch tillhör MacGregor den absoluta vÀrldsklassen, vilket ocksÄ Àr en av anledningarna till att företaget fÄtt i uppdrag att utrusta ett japanskt forskningsfartyg med nio eldrivna vinschar och kranar. Som en del i detta projekt kommer Prevas att utveckla en framtidssÀker IT-lösning baserad pÄ Wonderware System Platform, en av vÀrldens mest populÀra HMI-programvara (Human Machine Interface).

Joachim Ivarsson, mjukvaruutvecklare hos Prevas berÀttar:
– VĂ„rt uppdrag Ă€r att leverera ett ramverk och utveckla mjukvarulösningar som MacGregor kan anvĂ€nda Ă€ven i framtida kundbestĂ€llningar. Det handlar om en HMI-plattform med ett grafiskt anvĂ€ndargrĂ€nssnitt och om kopplingar till programvara som tar hand om kommunikation med andra plattformar och fartygets betjĂ€ningssystem.

Allra helst realiserar Prevas sina MES-projekt (Manufacturing Enterprise Solutions) pÄ Wonderwares plattform. Denna plattform Àr speciellt utvecklad för industriella IT-lösningar och innehÄller funktioner för bl. a. kommunikation, visualisering, styrning, övervakning och loggning. Fördelen med Wonderware System Platform Àr att den tillhandahÄller en relativt sömlös integration mot andra system och att Prevas dÀrigenom, med fokus pÄ kort leveranstid, kan bygga flexibla industrisystemlösningar som spÀnner över hela MES-omrÄdet (Manufacturing Enterprise Solutions).

– Prevas Ă€r ett av de nordiska IT-företagen som har störst erfarenhet av att bygga den hĂ€r typen av stora och komplicerade system. VĂ„r roll Ă€r att hjĂ€lpa MacGregor att ta steget mot moderna och framtidssĂ€kra lösningar”, sĂ€ger Geir JĂ„sund, Manager Direktor för Prevas AS i Norge.

För Prevas del handlar uppdraget om en konsultinsats inom industriell IT, under drygt ett Är, till ett sammanlagt ordervÀrde pÄ cirka 1,5 miljoner norska kronor.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2