Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 19 november 2010

Hoppfullt hos Habia

23 anstÀllda vid Habia Cable i Söderfors blev nyligen uppsagda. Men redan nÄgra veckor efter företagsledningens beslut att minska personalstyrkan har finns hopp om att ÄteranstÀlla en del av dem.
Johan Vinberg, koncernchef för Habia Cable, kan inte ge nÄgra löften, men sÀger att koncernen satsar i Söderfors och att ambitionen Àr att kunna ÄteranstÀlla ett antal av dem som blev uppsagda.

— Efter det att varslet lades i somras fick vi en stor order pĂ„ en högtemperaturkabel inom energiomrĂ„det som tillverkas i fabriken i Söderfors. UppsĂ€gningarna Ă€r tĂ€nkta att verkstĂ€llas under april och maj 2011, men ordern av högtemperaturkabeln tillsammans med andra satsningar i Söderfors gör att det finns hopp om att Ă„teranstĂ€lla, sĂ€ger Johan Vinberg.

Ett skÀl till uppsÀgningarna var att företaget vill flytta en del av sin produktion till Kina. Johan Vinberg menar att det Àr nödvÀndigt för företaget att satsa pÄ Kina dÀrHabia Cable har byggt toppmoderna anlÀggningar och Àven etablerat en knutpunkt för försÀljning till flera marknader i Asien.

KÀrnkraftsindustrin Àr viktig för Habia Cable, eftersom den anvÀnder specialkabel som sitter inne i reaktorinneslutningen dÀr kraven Àr extrema. De mÄste klara hög temperatur, Ängtryck, och radioaktiv strÄlning.

— Drygt tio kĂ€rnkraftverk Ă€r i gĂ„ng i Kina i dag. DĂ€r byggs för nĂ€rvarande flera anlĂ€ggningar och mĂ„let Ă€r att ha omkring 100 kĂ€rnkraftverk Ă„r 2020. Det Ă€r alltsĂ„ en jĂ€ttemarknad för oss, sĂ€ger Johan Vinberg, enligt unt.se
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2