Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 26 november 2010

Brist på bostäder problem för Ahlberg electronics

Brist på arbetskraft och hyresrätter i Norrtälje ställer till problem för Ahlberg electronics.
Norrtälje har låg arbetslöshet, knappt två procent, vilket är positivt, men samtidigt ställer det till problem.

– Det är svårt att expandera när vi inte får tag i folk, säger Ulf Ahlberg, vd på Norrtäljeföretaget Ahlberg electronics.

Ahlberg electronics tillverkar inspektions- och övervakningskameror samt belysning till kärnkraftsindustrin. Bolaget söker just nu tre personer, men det nästan obefintliga utbudet av mindre hyreslägenheter sätter käppar i hjulen.

– Många som söker våra mer kvalificerade jobb är unga, nyutbildade från andra delar i landet. De har inte samlat ihop pengar för att köpa en bostadsrätt utan vill hyra först, berättar Joakim Ahlberg, vice vd på Ahlberg electronics.

Ulf och Joakim Ahlberg lovordar annars företagsklimatet i Norrtälje och har idag inga planer på att flytta från staden, dit bolaget flyttade 1989 efter att ha startat i Vallentuna åtta år tidigare.

Nu har Ahlberg electronics 22 anställda, men nytagna marknadsandelar till kärnkraftsindustrin gör att företaget måste nyanställa.

Ulf Ahlberg önskar att han kunde garantera bostad i företagets jobbannonser.

– Flytt är ett alternativ om vi inte kan rekrytera till Norrtälje, säger han, skriver norrteljetidning.se

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-17 15:35 V10.9.3-2