Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 29 november 2010

Saab får kanadensisk order

Saab har fÄtt tillÀggsbestÀllning frÄn Lockheed Martin gÀllande ytterligare radarförbÀttring av den kanadensiska flottans fregatter av Halifax-klassen.
Försvars- och sÀkerhetsföretaget Saab har fÄtt en tillÀggsbestÀllning frÄn Lockheed Martin Canada pÄ 108 miljoner kronor gÀllande ytterligare förbÀttring av radarsystemet Sea Giraffe 150 HC 2D för att modernisera den kanadensiska flottans fregatter av Halifax-klassen. Leveranserna Àr planerade till 2011-2016.

Saab har tillhandahÄllit radarutrustning till den kanadensiska flottan sedan tidigt nittiotal. TillÀggsbestÀllningen innebÀr ytterligare förbÀttringar och modifieringar av den nuvarande Sea Giraffe 150 HC, vilket sÀkerstÀller en hög funktionstillgÀnglighet samt ger nya och förbÀttrade radarfunktioner i Ätskilliga Är.

- Vi Àr vÀldigt nöjda med att Lockheed Martin Canada och den kanadensiska flottan har valt Saabs radar för det hÀr moderniseringsprogrammet, sÀger Micael Johansson, Senior Vice President och affÀrsomrÄdeschef för Electronic Defence Systems.

Modifieringen av Sea Giraffe 150 ökar dess prestanda i svÄr klottermiljö, t.ex. kuststrÀckor, samt anpassar radarn till den senaste generationens Sea Giraffe AMB-system. Detta kommer att förse den kanadensiska flottan med en radarutrustning av teknisk toppklass som kompletterar andra radaravkÀnnare ombord med dess förbÀttrade förmÄga att upptÀcka och spÄra mÄl med liten radarmÄlyta vid, eller strax ovanför, havsytan. Fler förmÄgor kan enkelt lÀggas till radarsystemet för att möta nya hot eller för att tillmötesgÄ nya krav.

RadarförbÀttringen Àr en del i ett större kontrakt för integrering av stridsledningssystem som tilldelades Lockheed Martin Kanada under 2008 som slutligen ska tillhandahÄlla ett nytt ledningssystem, inklusive radar, taktiska datalÀnkar, signalspaning och andra stridsförmÄgor Ät den kanadensiska flottans fregatter av Halifax-klassen.

Som en del i bestÀllningen kommer det helÀgda Saab-bolaget Saab Microwave Canada Ltd i Halifax, Nova Scotia, att tillhandahÄlla ytterligare stödtjÀnster Ät den kanadensiska flottan.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1