Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 29 november 2010

Osram utvecklar framtidens belysning i Europa

Osram driver utvecklingen framÄt genom att starta OLED-tillverkning i Europa.
OLED Àr Àn sÄ lÀnge i sin linda men spÄs av mÄnga vara en av framtidens stora belysningstekniker tack vare de stora möjligheterna att förnya belysningen ur ett designmÀssigt perspektiv. Idag anvÀnds OLED framförallt i smÄ skÀrmar till mobiler och mp3-spelare men möjligheterna med OLED Àr mÄnga. Till exempel skulle OLED kunna möjliggöra lysande tapeter eller till och med hela tak istÀllet för att vi som idag har separata armaturer för tak och vÀggar. Utvecklingen av OLED kommer med andra ord att leda till helt nya spÀnnande designlösningar nÀr det gÀller belysningen i vÄra hem och offentliga lokaler.

Osrams nya produktionslinje i Tyskland blir en spjutspets för utvecklingen av OLED och de nÀrmaste tre Ären kommer Osram att investera 50 miljoner Euro i produktionen och utvecklingen av OLED och LED.

Fakta om OLED
OLED (organic LED) Àr idag en teknik som anvÀnds i framförallt bildskÀrmar och bestÄr av tunna kolbaserade filmer mellan tvÄ elektroder. En OLED Àr till skillnad mot en LED till största delen uppbyggd av organiska material.
LED och OLED Àr betydligt mer energisnÄla jÀmfört med konventionella ljuskÀllor.

Medan vanliga LED Àr punktformiga och smÄ Àr OLED platta och stora. Detta ger möjligheter för inredningsarkitekter och designers att skapa helt nya och unika belysningslösningar som de tidigare aldrig har haft möjlighet till.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1