Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Test & Mät | 29 november 2010

Inspecta köper OÜ Tehnokontrollikeskus av den estniska staten

Inspecta vann den offentliga auktionen av OÜ Tehnokontrollikeskus, som hölls i november av den estniska myndigheten Economic Affairs and Communications.
Estniska OÜ Tehnokontrollikeskus, ett statligt ägt företag, som främst erbjuder tekniska besiktnings- och provningstjänster kommer att privatiseras genom Inspectas köp. Förvärvet kommer att avslutas i början av 2011.

Tehnokontrollikeskus (TKK, Technical Inspection Centre) besiktigar trycksatta anordningar, maskiner, hissar och linbanor. Dessutom erbjuder TKK NDT och elektronik provningstjänster, produkt- och personcertifiering och utbildning. TKK är också anmält organ inom sju EU-direktiv. Företaget har 51 anställda och en årlig omsättning på 30 MEEK. Huvudkontoret finns i Tallin och har även kontor i Tartu, Pärnu och Jõhvi.

Förvärvet stärker Inspectas verksamhet och tjänsteerbjudande i Estland markant. Efter detta avtal når Inspecta även i Estland en marknadsledande position. För närvarande erbjuder Inspecta certifierings- och provningstjänster på den estländska marknaden och har 9 anställda.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-17 15:35 V10.9.3-1