Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 30 november 2010

Studenter nyfikna på halvledare

PÄ KTH:s halvledardag berÀttade Anders Rigodt för intresserade studenter om var och av vem halvledare anvÀnds.
Cirka 50 studenter samlades för att lyssna pÄ Anders Ringodts föredrag om vilka trender, industrisegment och tekniker som har framtiden för sig, pÄ Halvledardagen pÄ KTH i Kista.

För att visa vidden pÄ arbetsmarknaden för de som arbetar med halvledare gavs exempel pÄ företag och tillÀmpningar inom segmenten fordonsindustri, kommunikation, konsument, security, medicin, industri och militÀr. Arbeten inom ren halvledartillverkning i Europa har visserligen minskat, men det finns mÄnga spÀnnande arbeten inom konstruktion, marknad, med mera.

Även om digitalelektronik ofta Ă€r det som mĂ„nga tĂ€nker pĂ„ nĂ€r det gĂ€ller modern elektronik, Ă€r det fĂ„ produkter som enbart bestĂ„r av en digital del, berĂ€ttade Andres Rigodt. BĂ„de pĂ„ in- och utgĂ„ngarna i övrigt digitala produkter finns analoga delar. Dessutom behöver elektronik analog kraftförsörjning, dĂ€r energieffektivitet blir allt viktigare.

Trenden i vÀrlden gÄr mot kretstillverkning i Amerika och test och montage i Asien, fick studenterna veta. Framtida omrÄden som Àr pÄ vÀg att bli allt viktigare berördes, sÄsom organisk elektronik, nanoelektronik, kiselkarbidkomponenter, komponenter av galliumnitrid, och allehanda sensorer. Allt gÄr mot mindre, billigare, snabbare samtidígt som effektförbrukningen skall minskas, sÄ nog finns det uppgifter för studenterna att ta tag i nÀr de Àr fÀrdiga med sina studier.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2