Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 01 december 2010

Crysberg kämpar mot komponentbrist

En nÀrmare dialog med kunder och goda relationer till distributörerna Àr en viktig del anser Crysbergs inköpschef.
Sedan 2008 har det i större delen av vÀrlden varit svÄrt för de flesta ems-företag att skaffa komponenter till sin produktion, eftersom tillverkarna har stÀngt fabriker och produktion lagts ner i Sydostasien. MÄnga leverantörer har idag allokerat komponeter, eftersom mÄnga anstÀllda sagts upp under finanskrisen och maskinerna sÄlts.

Det har man ocksÄ mÀrkt av hos Crysberg, men hÀr har man formaliserat samarbete med producenter, leverantörer och kunder för att planera sÄ att komponenterna kommer till Danmark i tid.

Massiva prishöjningar

Crysberg Àr sÄ lyckligt lottade, att Àven om stora företag som IBM kommer först, sÄ har Crysbergs inköpschef Vagn Andersen ett vÀl etablerat nÀtverk av sekundÀra leverantörer, som levererar kvalitetssÀkrade komponenter med relativt kort varsel.

- Men priset som tidigare för en del komponenter var 1 öre har idag har ökat till 5 öre, eller frÄn 100 kronor till 500 kronor. Denna prishöjning och den ökade leveranstiden har krÀvt att Crysberg ingÄtt ett nÀrmare samarbete med leverantörer och kunder eftersom det kan vara upp till 3 mÄnader vÀntetid pÄ de rÀtta kretsarna, medan det tidigare tog 1 dag för leverans, förklarar Vagn Andersen.

Lösningen pÄ problemet med de lÄnga ledtiderna Àr att fÄ en prognos frÄn kunden, sÀger Vagn Andersen. Han förvÀntar att leveranstiderna blir betydligt kortare till sommaren 2011 eftersom tillverkarna Àr upptagna med att ÄterstÀlla sin produktion.

KĂ€lla : electronic-supply.dk
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2