Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 03 december 2010

Qualcomm och Ericsson visar upp ett ekosystem redo för LTE i Indien

Nu kommer de första resultaten av det samriskföretag Qualcomm initierade i Indien i juli detta Är.
Wireless Broadband Business Service Private Limited, ett av bolagen i detta projekt har tillsammans med Ericsson visat pÄ ett lyckat test av en mobil LTE TDD pÄ 2,3 GHz bandet i en utomhusmiljö i Indien.

Demonstrationen, som streamade ett flertal videoklipp i HD till en bil i rörelse i Gurgaon, visade en sömlös och oavbruten koppling mellan basstationerna. Testet utfördes via ett RAN (Radio Access Network) och EPC (Evolved Packet Core) lösningar frÄn Ericsson samt USB donglar med inbyggda MDM9x00 multimode chips frÄn Qualcomm med stöd för sÄvÀl LTE och 3G.

”Detta Ă€r ett viktigt steg i att redan under 2011 stĂ€rka kommersialiseringen av och tillgĂ„ngen till infrastruktur och kretsteknologi som stödjer bĂ„de 3G och LTE TDD. Vi kommer fortsĂ€tta att arbeta med vĂ„ra partners för att driva fortsatt tillvĂ€xt av mobilt bredband i Indien med sĂ„vĂ€l 3G som LTE”, sĂ€ger Kanwalinder Singh, direktör för Qualcomm India och Sydasien samt vice vd för Qualcomm.

Tidigare i Ă„r vann Qualcomm auktionen kring en del av 20 MHz TDD spektrumet i Indiens 2,3 GHz band som tĂ€cker viktiga geografiska omrĂ„den sĂ„som Delhi, Mumbai, Harayana och Kerala. I juli i Ă„r initierade man Ă€ven ett samriskföretag tillsammans med Global Holding Corporateion och Tulip Telecom som första aktieĂ€gare. Den utförda demonstrationen Ă€r dĂ€rför ett viktigt steg i Qualcomms mĂ„l med samriskföretaget – att accelerera utvecklingen av LTE TDD. NĂ€sta steg i projektet Ă€r att under 2011 arbeta med tester av 3G/LTE interoperabilitet och att öka den kommersiella tillgĂ„ngen pĂ„ LTE TDD infrastuktur, chip och enheter.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2