Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 06 december 2010

Wikileaks: Intel hotade att flytta ryska jobb till Indien

USA:s ambassad i Moskva beskriver hur Intel tog sig förbi Rysslands hÄrda regler för kryptoimport.
Intel bedrev samtal pÄ hög nivÄ med ryska tjÀnstemÀn och sade slutligen att det skulle dra bort forsknings- och utvecklingsarbete frÄn landet om det inte kunde gÄ runt Rysslands hÄrda lagar om import av hÄrdvara med krypteringsmöjlighet, rapporterade US Department of State, enligt dokument publicerade av Wikileaks.

Den 3 november 2009 beskrev Moskvaambassaden det intensiva lobbyarbetet som krÀvts för att fÄ kryptografiskt sÀkrad hÄrdvaran till landet för att anvÀndas av Intels 1.000 ryska ingenjörer:
"Intel kunde gÄ förbi den krÄngliga tillstÄndsprocessen genom att börja med lobbying pÄ hög nivÄ och dra nytta av Rysslands önskan att bli en kunskapsbaserad ekonomi", enligt dokumentet.

Vissa lÀnder sÀtter en grÀns för, eller förbjuder, att man tar in utrustning i landet som kan lagra krypterad data, till exempel bÀrbara datorer och mobiltelefoner. Detta kan göra det svÄrt för teknikföretag med anstÀllda som arbetar utomlands att sÀkra sina immateriella rÀttigheter.

Enligt meddelandet till amerikanska UD var frÄgan ett genombrott för Intel, som meddelade ryska tjÀnstemÀn att om de inte snabbt kunde importera krypterad hÄrdvara för utvecklingsarbete skulle företaget sÀga upp mer Àn 200 ingenjörer och flytta FoU-arbetet till Indien eller Kina.

KĂ€lla itworld.com
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2