Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 06 december 2010

InCoax inleder IPTV-samarbete med franska Vianeos

GÀvleföretaget InCoax Networks, som levererar teknologi för bredbandsaccess över existerande koaxialkabelnÀt, har inlett ett samarbete med franska Vianeos.
Det franska företaget erbjuder IPTV-teknologi för den europeiska hotellmarknaden, frÀmst video-on-demand.

– Det hĂ€r Ă€r ett skolexempel pĂ„ ett win-win-samarbete. Vianeos kan den europeiska hotellmarknaden och levererar lösningar till den. VĂ„r teknik gör det möjligt för deras kunder att distribuera IPTV via snabbt bredband över existerande koaxialkabelnĂ€t, direkt till rummets antennuttag. Vi har hittills levererat vĂ„r teknik för flerfamiljshus och smĂ„husomrĂ„den, sĂ€ger Thomas Svensson, vd för InCoax.

Kostnaden för att kunna leverera snabbt bredband direkt till bostÀder och hotellrum har hittills varit ett hinder. IPTV i HD-kvalitet fordrar en bredbandshastighet pÄ minst 100 Mb/s, och det klarar inte ADSL eller trÄdlösa nÀtverk. Men InCoax teknik, som innebÀr att man anvÀnder ett outnyttjat frekvensomrÄde i fastighetens existerande koaxialkabelnÀt, centralantennsystemet, Àr en lösning pÄ problemet.

– VĂ„r teknik ger en snabb installation till lĂ„g kostnad. Ingen ny kabeldragning och inga ingrepp i fastigheten. Det ger operatören en konkurrensfördel, de kan leverera sina produkter direkt till hotellrummets antennuttag. Att man dessutom kan ge en snabb Internetanslutning gör inte saken sĂ€mre, sĂ€ger Thomas Svensson.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1