Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 23 november 2001

Chalmers samarbetar med Philips

Chalmers och Philips startar samarbete inom kiselkarbid RF transistorer.
Tack vare att Chalmers har forskning av högsta världsklass inom höghastighetskomponenter väljer nu Philips Semiconductors i Nederländerna att inleda ett samarbete med Mikroteknologicentrum vid Chalmers.

Det handlar om forskning och utveckling av kiselkarbid RF transistorer och arbetet ska ledas av professor Herbert Zirath.

Projektet Philips-Chalmers kommer i första hand att fokusera på kiselkarbid-MOSFET processer och produkter. Philips har åstadkommit en rekordhög rörlighet för laddningsbärarna i kanaler genom att använda kiselkarbid-MOSFET som RF applikationer. Transistorerna är avsedda för en frekvens upp till 10 GHz för högeffekt basstationer inom mobil kommunikation.

Ett av villkoren i avtalet är att Philips tillhandahåller resultaten i sin hitillsvarande utveckling samt flyttar över reserverad processutrustning till Chalmers.

Philips Semiconductors har en ledande position i världen inom området RF kommunikation. Med en historia inom RF diskreta halvledare mer än 50 år bakåt i tiden, har Philips blivit en betydande bidragsgivare i innovativa lösningar och teknologier för att kunna bära RF kommunikationer framåt in i nästa århundrade.

Philips diskreta produkter, allt mellan singelkomponenter till kompletta RF moduler, är baserade på den mest avancerade process-, monterings- och förpackningsteknologin i världen idag.

Chalmers Mikroteknologicentrum, MC2, är ett ledande forskningscentrum känt för sin forskning kring höghastighetskomponenter. MC2 finns i en ny byggnad på Chalmersområdet i centrala Göteborg. Hjärtat är ett 1000 kvm stort renrum, innehållande separata områden från klass 1 till klass 1000 som är skräddarsytt för forskning inom mikroteknologi.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2