Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 23 november 2001

Chalmers samarbetar med Philips

Chalmers och Philips startar samarbete inom kiselkarbid RF transistorer.
Tack vare att Chalmers har forskning av högsta världsklass inom höghastighetskomponenter väljer nu Philips Semiconductors i Nederländerna att inleda ett samarbete med Mikroteknologicentrum vid Chalmers.

Det handlar om forskning och utveckling av kiselkarbid RF transistorer och arbetet ska ledas av professor Herbert Zirath.

Projektet Philips-Chalmers kommer i första hand att fokusera på kiselkarbid-MOSFET processer och produkter. Philips har åstadkommit en rekordhög rörlighet för laddningsbärarna i kanaler genom att använda kiselkarbid-MOSFET som RF applikationer. Transistorerna är avsedda för en frekvens upp till 10 GHz för högeffekt basstationer inom mobil kommunikation.

Ett av villkoren i avtalet är att Philips tillhandahåller resultaten i sin hitillsvarande utveckling samt flyttar över reserverad processutrustning till Chalmers.

Philips Semiconductors har en ledande position i världen inom området RF kommunikation. Med en historia inom RF diskreta halvledare mer än 50 år bakåt i tiden, har Philips blivit en betydande bidragsgivare i innovativa lösningar och teknologier för att kunna bära RF kommunikationer framåt in i nästa århundrade.

Philips diskreta produkter, allt mellan singelkomponenter till kompletta RF moduler, är baserade på den mest avancerade process-, monterings- och förpackningsteknologin i världen idag.

Chalmers Mikroteknologicentrum, MC2, är ett ledande forskningscentrum känt för sin forskning kring höghastighetskomponenter. MC2 finns i en ny byggnad på Chalmersområdet i centrala Göteborg. Hjärtat är ett 1000 kvm stort renrum, innehållande separata områden från klass 1 till klass 1000 som är skräddarsytt för forskning inom mikroteknologi.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1