Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Embedded | 09 december 2010

Prevas och ABB inleder nytt samarbete

​I en gemensam satsning kommer Prevas och ABB att marknadsföra och sĂ€lja optimeringssystem för styrning av ugnar, FOCS.
FOCS, som Àr en förkortning för Furnace Optimization Control System, anvÀnds idag för avancerad styrning av omvÀrmningsugnar. Inom detta omrÄde har bÄde Prevas och ABB en lÄng historik dÀr man Àven har levererat mÄnga system till kunder i Norden och internationellt.

Avtalet strÀcker sig över tre Är med möjlighet till förlÀngning.

− Vi Ă€r mycket glada över tecknat samarbetsavtal med ABB och ser att vĂ„r gemensamma satsning öppnar dörrar till nya marknader, sĂ€ger Christer RamebĂ€ck affĂ€rsomrĂ„deschef Industrisystem pĂ„ Prevas.

Prevas har under sin 25-Äriga historia levererat kunnande och kompetens till sina kunder och har ofta ett finger med i spelet dÀr det ska sparas energi. Prevas produkt FOCS har hjÀlpt stÄlindustrin att sÀnka energiförbrukningen med 5 till 20 % i de ugnar dÀr systemet installerats. Förutom minskad energiförbrukning ser systemet till att öka produktiviteten genom intelligent taktstyrning av ugnarna tillsammans med övriga delar i processen. Produktivitetsökningar med upp till 28 % har realiserats.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2