Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 09 december 2010

Autoliv expanderar i Kina

Autoliv expanderar i Kina. Ökar kapaciteten inom sĂ€kerhetselektronik med 50%.
För att möta den snabba tillvÀxten av bilproduktionen i Asien har Autoliv Inc börjat utvidga sin fabrik i Shanghai för sÀkerhetselektronik och elektronikkomponenter. Utbyggnaden pÄ 4.000 kvadratmeter kommer att höja Autolivs elektronikkapacitet i Kina med 50% och koncernens globala elektronikkapacitet med 15%.

Genom investeringen fÄr Autoliv möjlighet att enbart i Kina tillverka 5 miljoner elektroniska styrenheter (ECUs) för krockkuddar och 10 miljoner krocksensorer. En del av den kinesiska kapaciteten kommer att anvÀndas för koncernens globala kunder genom export till andra lÀnder.

Kostnaden för expansionen berÀknas uppgÄ till nÀstan 100 miljoner kronor. Efter utbyggnaden kommer den högt automatiserade elektronikfabriken att ha 600 anstÀllda.

I vÀrlden har Autoliv 6 elektronikfabriker (i Kanada, Kina, Frankrike, Sverige samt tvÄ i USA). AnlÀggningarna tillverkar och utvecklar huvudsakligen styrenheter för krockkuddar, krocksensorer, IR-system för mörkerkörning och radar för bilar.

Den kinesiska marknaden har vuxit och svarar för 12% av Autoliv-koncernens försÀljning och personalstyrka, frÄn 10% förra Äret och 4% Är 2007.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1