Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 14 december 2010

Huawei levererar nytt core-nät till Telenor Sverige

Huawei meddelar idag att Telenor Sverige valt företaget som leverantör av ett nytt core-nÀt för paketdata.
Avtalet innebÀr att Telenor Sverige ersÀtter hela sitt befintliga core-nÀt för paketdata med en helhetslösning som ger högre redundans och möjlighet att hantera betydligt större datamÀngder. Huawei kommer att leverera PS Core och EPC för 2G/3G/4G, som Àr en del av företagets strategi att enbart erbjuda ip-baserade lösningar för ökad konvergens.

— Vi ser detta som ytterligare ett steg i vĂ„rt samarbete med Telenor för att bygga Sveriges modernaste mobilnĂ€t. Utvecklingen av smartphones och mobilt bredband driver ett ökat internetanvĂ€ndande som stĂ€ller högre krav pĂ„ nĂ€tverket. Genom att vĂ€lja vĂ„ra IP-baserade helhetslösningar fĂ„r Telenor ett mobilt nĂ€tverk som klarar av framtida krav, sĂ€ger James Chen, Managing Director Nordics & Baltic pĂ„ Huawei.

Det nya core-nÀtet Àr en komplett lösning som ger stora möjligheter till flexibel hantering av trafiken inom sÄvÀl 2G och 3G, som det nyligen lanserade 4G. Installationen av det nya nÀtet inleds omedelbart.

— Huawei hade den bĂ€sta tekniska lösningen med ett komplett framtidssĂ€krat paket som tar höjd för den kraftiga tillvĂ€xten i datatrafik. Detta Ă€r en viktig pusselbit i vĂ„r satsning pĂ„ att bygga Sveriges modernaste nĂ€t, sĂ€ger Magnus Zetterberg, CTO, Telenor Sverige.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2