Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 14 december 2010

Galileos markstation på Esrange Space Center invigt

I gÄr invigdes Galileos markstation pÄ Esrange Space Center, Rymdbolagets operationella bas för rymdverksamhet.
Ceremonin hölls av representanter frÄn de tvÄ europeiska organisationerna som tillsammans driver Galileo: ESA (European Space Agency) och EU. René Oosterlinck, ESA:s direktör för Galileo, och Paul Verhoef, EU:s chef för Galileo, klippte tillsammans med Rymdbolagets vd Lars Persson det blÄgula bandet.

“Jag Ă€r mycket glad Ă„t dagens invigning, Markseg­mentet för Galileo fĂ€rdigstĂ€lls i takt med att satelliterna byggs och driftfasen kommer allt nĂ€rmare. Jag har arbetat med Galileo sedan starten och jag Ă€r mycket nöjd över att allt faller pĂ„ plats”, sĂ€ger RenĂš Oosterlinck.

“Idag Ă€r en stor dag för Rymdbolaget. Esrange Ă€r en idealisk plats att förlĂ€gga Galileos markstation pĂ„. MĂ„nga Ă„rs arbete ligger bakom detta och vi nĂ€rmar oss en lĂ„ng och intressant operationell fas av en av Europas viktigaste rymdprojekt”, sĂ€ger Lars Persson, VD pĂ„ Rymdbolaget. ”Att vi har fĂ„tt Europas förtroende signalerar att vi Ă€r en ledande aktör inom satellitkommunikation och förstĂ€rker Sveriges position i rymdvĂ€rlden”, avslutar Lars Persson.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2