Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 17 december 2010

Irradia medicinteknik hos Distatic

NÀr Irradia för ungefÀr sex Är sedan letade efter en kontraktstillverkare som kunde producera kretskort till Irradias
medicinska lasrar föll valet pÄ Orbit Ones nyförvÀrv Distatic. NÀrheten, storleken pÄ företaget och en fördelaktig prisnivÄ var nÄgra av skÀlen.
Irradia Àr ett svenskt medicintekniskt företag med spetskompetens inom omrÄdet lasermedicin. Företaget Àr specialiserat pÄ terapeutiska laserinstrument för rehabilitering, hÀlso- och
sjukvÄrd samt veterinÀr anvÀndning.

— Vid upphandlingen kontaktade vi flera företag men valet föll pĂ„ Distatic. Storleken pĂ„ företaget passade oss. Vi Ă€r ett rĂ€tt litet företag och jag tror att det Ă€r enklare för ett litet företag att samarbeta med företag i ungefĂ€r samma storlek. Distatic kunde dessutom erbjuda en bra prisnivĂ„, berĂ€ttar Lars Hode, styrelseordförande och huvudĂ€gare i Irradia AB.

Distatic tillverkar idag alla de kretskort som ingÄr i Irradia MID-laser. Kretskorten kontrollerar elektroniken som styr sjÀlva laserbehandlingen. MID-laser Àr ett terapeutiskt laserinstrument, avsett att anvÀndas som en komplementÀr men Àven fristÄende behandlingsmetod inom rehabilitering, hÀlso- och sjukvÄrd. Irradia MID-laser Àr frÀmst avsedd att anvÀndas för behandling av smÀrta, inflammatoriska tillstÄnd och sÄr. Bland kunderna finns utöver sjukvÄrden mÄnga av Sveriges elitlag inom ishockey, fotboll, handboll och bandy. De anvÀnder MID-lasern frÀmst för behandling av idrottsskador.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1