Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 22 december 2010

TeliaSonera överklagar ryskt domslut

TeliaSonera och Altimo har bÄda överklagat domslutet frÄn den 14 oktober dÄ en rysk appelationsdomstol dömde till förmÄn för Telecominvest.
Ärendet gĂ€ller en stĂ€mning frĂ„n Telecominvest i april 2010. Altimo och TeliaSonera delar inte domstolens bedömning och anser att beslutet baseras pĂ„ en otillrĂ€cklig analys av fakta, tillĂ€mpliga regler och stadgar.

I november 2009 enades Altimo och TeliaSonera om villkoren för en sammanslagning av sina Ă€garintressen genom att bidra med respektive bolags direkta och indirekta Ă€gande i Turkcell och Megafon i ett nytt gemensamt bolag, med vĂ€l fungerande bolagsstyrning. Även AF Telecom, Megafons nĂ€st största aktieĂ€gare inbjöds att ansluta sig till det nya företaget.

I april 2010 gick AF Telecom, via sitt majoritetsÀgda bolag Telecominvest, till domstol i Moskva med en begÀran att alla delar av avtalet mellan TeliaSonera och Megafon skulle ogiltigförklaras. Den 22 juni dömde rÀtten till Telecominvests fördel.

TeliaSonera och Altimo anser att avtalet Àr fullt giltigt och genomförbart samt att det inte gÄr emot rysk eller annan lagstiftning, eller att det inkrÀktar pÄ tredje parts intressen (inklusive Telecominvest).

BÄda företagen motsÀtter sig att ett avtal om avsikter kan bli prövat i domstol för att stÄ i konflikt med den ryska lagen för utlÀndska investeringar.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1