Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ABB Komponenter | 03 januari 2011

Uppåt för Europeisk halvledarförsäljning

Omsättningen för halvledare har ökat för femte månaden i rad under november 2010 jämfört med föregående månad. Detta rapporterar World Semiconductor Trade Statistics (WSTS) idag.
Diskreta komponenter, sensorer, aktuatorer och MOS-komponenter har varit de främsta drivkrafterna för tillväxten i Europa under november räknat i en tre månaders rullande genomsnitt. Optoelektronik och totallogik-komponenter har varit svagare i november. Omsättningen för minnen ökade i november, i synnerhet MOS-minnen som ökade med 3,5% och flashminnen med 9,9%.Totalt uppgick den europeiska försäljningen av halvledare i november 2010 till 3,4 miljarder USD. Marknaden ökade 28,7% under 2010 jämfört med samma period år 2009.Växelkursen för euron jämfört med den amerikanska dollarn bidrog även något till ökningen.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-1